Language NL EN
0

Over ons

Ons bedrijf

Neolac is een merk van Ausnutria Nutrition B.V., wat onderdeel is van Ausnutria Nutrition Europe B.V. Wij hebben al meer dan 100 jaar ervaring in zuivelproductie en meer dan 75 jaar ervaring in de productie van flesvoeding. In 2015 heeft Neolac moderne biologische flesvoeding op basis van uitsluitend Nederlandse melk geïntroduceerd in Nederland. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van biologisch.

Uit Nederland

Neolac biologische kindervoeding is gemaakt van uitsluitend Nederlandse melk. Ons land kent een lange traditie van zuivelproductie. De bodem en klimaatomstandigheden in Nederland zijn zeer gunstig voor de melkveehouderij. De goede samenwerking tussen melkveehouders, verwerkers, toeleveranciers en kennisinstituten heeft gezorgd voor een bloeiende industrie die werkt met de nieuwste hoogwaardige technologie. De Nederlandse melk in Neolac biologische flesvoeding staat wereldwijd bekend als kwalitatief zeer goede melk.

kaart

Onze fabriek in Ommen

Onze Neolac biologische babyvoedingen zijn gemaakt op basis van Verla, ons eigen merk biologische melkpoeder afkomstig uit onze fabriek in Ommen.

De geschiedenis van de fabriek in Ommen gaat terug naar 1897, wanneer deze wordt opgericht door meneer Kramer. De fabriek krijgt de naam “de Vechtstreek”, een naam die het bedrijfspand nog steeds met trots draagt. In 1910 besluit een groep boeren een Coöperatie op te richten en de fabriek over te nemen. Het is de eerste fabriek met een volledige en continue draaiende botermakerij. Door de groei van de melkproductie in Nederland wordt de fabriek groter en worden activiteiten uitgebreid. Sinds 1928 wordt er in Ommen tevens melkpoeder geproduceerd.

In 1996 wordt de fabriek verkocht aan de Hyproca Dairy Group, het huidige Ausnutria Hyproca en gaat verder onder de naam Hyproca Dairy. Vandaag de dag is Hyproca Dairy een professionele zuivelfabriek, die niet alleen voor ons eigen merk Neolac produceert, maar ook aan diverse grote internationale bedrijven hoogwaardige zuivelingrediënten levert.

Onze fabrieken in Leeuwarden en Kampen

Het biologische melkpoeder uit onze fabriek in Ommen, wordt verder verwerkt tot Neolac kindervoeding in onze fabrieken in Kampen en Leeuwarden. De oorsprong van de fabrieken in Leeuwarden en Kampen ligt in 1912, wanneer Lijempf (Leeuwarder IJs en Melkproducten Fabriek) wordt opgericht. Al in 1938 wordt er een start gemaakt met de ontwikkeling van melkformules voor baby- en kindervoeding. In 1973 wordt Lijempf overgenomen door Royal Wessanen en concentreert zich vanaf dat moment op de export van flesvoeding onder de merknaam Bebelac. Door de toegenomen contacten in het buitenland, wordt de fabrieksnaam veranderd in Lyempf. In 1993 wordt Lyempf overgenomen door Nutricia.

Zes jaar later koopt de Hyproca Dairy Group, het huidige Ausnutria Hyproca, de fabriek in Leeuwarden, welke inmiddels de naam Lypack heeft gekregen. In 2011 worden door de overname van de fabriek in Kampen, de fabriek in Leeuwarden en de fabriek in Kampen herenigd. Tegenwoordig is de productie van flesvoeding de kernactiviteit van beide fabrieken.

Bestel Neolac nu direct bij onze partner Holland at Home Bestel direct
© Copyright Ausnutria Nutrition Europe B.V. 2019
Dokter van Deenweg 150, 8025 BM Zwolle, The Netherlands