Language NL EN
0

Veelgestelde vragen

Neolac
Waarom zou ik kiezen voor Neolac Organic kindervoeding?

De beste voeding voor je kindje is natuurlijk borstvoeding. Borstvoeding bevat alles wat je kindje nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Mocht je toch (moeten) besluiten om flesvoeding te geven, dan is Neolac een natuurlijk vervolg. Neolac kindervoeding is gemaakt van biologische koemelk, uitsluitend afkomstig van Nederlandse koeien. Daarnaast is Neolac Organic kindervoeding verrijkt met speciale voedingsstoffen zoals GOS (prebiotische vezels) en de meervoudig onverzadigde vetzuren DHA & AA. We raden je aan om eerst met je arts of consultatiebureau te overleggen voordat je besluit te beginnen met flesvoeding en altijd de instructies op de verpakking te volgen, tenzij anders voorgeschreven.

Waar is Neolac Organic te koop?

De biologische kindervoeding Neolac Organic is te koop via onze eigen webshop. Daarnaast is Neolac Organic te koop bij EkoPlaza winkels in heel Nederland.

Waar worden de producten van Neolac Organic geproduceerd?

Alle producten van Neolac Organic worden geproduceerd door ons moederbedrijf Ausnutria Hyproca B.V. Onze fabrieken bevinden zich in Ommen, Kampen en Leeuwarden.

Ik zie dat Neolac ook in China verkrijgbaar is, is dit hetzelfde merk?

Ja, het in China verkrijgbare merk Neolac is ook onderdeel van Hyproca Nutrition B.V. en wordt ook in Nederland geproduceerd. Echter betreft dit een product op basis van reguliere koemelk. In de toekomst zal Neolac Organic biologische kindervoeding ook in China geïntroduceerd worden.

Wat is Hyproca Nutrition B.V.?

Neolac Organic is een merk van Hyproca Nutrition B.V., dat onderdeel is van Ausnutria Hyproca B.V. Ons moederbedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in zuivelproductie en meer dan 75 jaar ervaring in de productie van babyvoeding.

Ik heb meer vragen over het Neolac Organic, Hyproca Nutrition B.V., en/of andere kwesties.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier, of telefonisch via 088 116 3680.

Biologisch
Wat is biologische landbouw?

Biologische landbouw is een duurzame landbouwmethode waarbij géén gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. Onze biologische melk is afkomstig van Nederlandse koeien die tenminste 120 dagen per jaar in de wei grazen. In de winter staan de koeien in een ruime stal en krijgen ze biologisch voer. Biologische landbouw is grondgebonden, de natuurlijke kringloop wordt in stand gehouden. Meer informatie over biologische landbouw vind je op onze pagina "biologisch".

Wat betekent het groen-witte blaadje op de verpakking?

Het groen-witte blaadje is het Europees biologisch keurmerk. Dit betekent dat Neolac Organic babyvoeding voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.

Wat betekent het zwart-witte EKO logo op de verpakking?

Dit is het EKO-Keurmerk, het Nederlandse keurmerk voor biologische producten. Meer informatie over het EKO keurmerk is te vinden op de website van Stichting EKO-Keurmerk.

Flesvoeding
Is de biologische koemelk in Neolac Organic kindervoeding afkomstig van Nederlandse koeien?

Ja, onze melk is afkomstig van Nederlandse koeien die tenminste 120 dagen per jaar in de wei grazen.

Waarom staan er zowel drie als vier voedingen per dag in het voedingsschema van Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk?

Indien je er voor kiest je kindje te voeden met Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk dan kan je bij een leeftijd van zes t/m acht maanden kiezen* om je kindje drie of vier keer per dag flesvoeding te geven. *Tenzij anders voorgeschreven door je arts of consultatiebureau.

Op de voorkant van Neolac Organic flesvoeding staat GOS, wat betekent dit?

GOS is een voedingsvezel die helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. De GOS die aan Neolac Organic wordt toegevoegd is natuurlijk volledig biologisch.

Op de voorkant van Neolac Organic flesvoeding staat DHA & AA, wat betekent dit?

DHA & AA zijn omega-3 en omega-6 vetzuren. DHA komt veel voor in hersen- en oogweefsel. Volgens nieuwe wetgeving die vanaf 2016 van kracht gaat, moeten alle flesvoedingen verplicht DHA bevatten. De meest voorkomende bron van DHA is visolie, Neolac Organic heeft echter gekozen om uitsluitend gebruik te maken van duurzaam gewonnen DHA uit algen.

Kan ik flesvoeding combineren met borstvoeding?

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Wanneer gewenst of noodzakelijk kan borstvoeding gecombineerd worden met flesvoeding. We raden je aan om eerst met je arts of consultatiebureau te overleggen voordat je besluit te beginnen met flesvoeding en altijd de instructies op de verpakking te volgen, tenzij anders voorgeschreven.

Hoe weet ik wat de juiste hoeveelheid flesvoeding is voor mijn baby?

Iedere baby is verschillend. Vooral in het begin heeft je baby geen vast voedingsritme. Hoeveel voeding een baby nodig heeft is onder andere afhankelijk van het gewicht en de lengte. Je arts of consultatiebureau kan je adviseren over de juiste hoeveelheid flesvoeding voor jouw baby. Tenzij anders voorgeschreven door je arts kan het voedingsschema op de verpakking gebruikt worden om de juiste hoeveelheid flesvoeding te bepalen.

Mijn baby is bijna zes maanden oud. Hoe kan ik het beste overschakelen naar Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk?

Als je kindje zes maanden oud is kun je overschakelen naar Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk. Borstvoeding kan gemengd worden met Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk om het overgaan te versoepelen. Als je voorheen Neolac Organic 1 Biologische Zuigelingenmelk aan je baby gaf, dan kun je dit tijdelijk mengen met Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk. Op deze manier kan je kindje geleidelijk wennen aan de Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk.

Waarom zou ik Neolac Organic 3 Biologische Peutermelk geven in plaats van gewone melk?

Na het eerste jaar is je kind geen baby meer, maar een peuter. Je kind is erg actief. Hij of zij heeft gezonde en gevarieerde voeding nodig en Neolac peutermelk past daar natuurlijk bij. Neolac Organic 3 Biologische Peutermelk bevat veel extra’s in vergelijking met gewone melk zoals vitamine D, goed voor de botten en tanden, meer goede vetten, bijvoorbeeld DHA (omega 3) voor een goede hersenontwikkeling, meer ijzer voor een gezonde groei en ontwikkeling en minder eiwit, wat beter is voor de nieren.

Bestel Neolac nu direct in onze webshop Bestel direct
© Copyright Hyproca Nutrition Europe B.V. 2018
Dokter van Deenweg 150, 8205 BM Zwolle, The Netherlands